Kohdunvuokraus Suomessa

Kohdunvuokraus Suomessa

Lääketiedemiesten mielestä sijaissynnytys on edistyksellisin ja tehokkain hedelmöityshoitokeino.

Sijaissynnytys on sallittu Suomessa, muttei ole kehitetty eikä lakisääteistä. Mutta, tästä huolimatta sijaissynnytys kuitenkin maassa tapahtuu.

Mitä sijaissynnytykseen liittyviä ongelmia saattaa esiintyä?

  1. “En luovuta lasta”.

Synnytyksen jälkeen saattaa olla, että nainen ei halua luovuttaa lasta, jopa jos tämä ei ole biologinen lapsensa. Tässä tapauksessa lain mukaan juridinen oikeus lapseen on sijaissynnyttäjällä.

  1. “Kuinka monta ihmistä, niin paljon mielipiteitä”.

Jokaisella meistä on oma mielipide sijaissynnytyskäytännöstä. Nykyään, yhteiskunnan mielipide on merkillistä jokaiselle meistä. Tämä voi vaikuttaa sijaissynnyttäjään ja biologisiin vanhempiin niin positiivisesti kuin negatiivisesti tämän ohjelman ytimen ei-ymmärtämisen takia.

  1. Heikko juridinen puoli.

Valitettavasti, juridinen puoli tässä maassa on hyvin heikko. Sijaissynnytys ei ole kielletty Suomessa, muttei sitä ole säännelty lailla.

Vastineeksi et saa mitään takuuta etkä laillista tukea.

  1. Adoptioon liittyvät ongelmat.

Lapsen rekisteröinti on ongelmallista. Lapsen synnyttyä sijaissynnyttäjää katsotaan hänen äidiksi. Oman lapsen saamiseksi vanhempien tulee käydä läpi koko skeema.

  • Sijaissynnyttäjän on luovuttava lapsesta virallisesti.
  • Sitten biologisten vanhempien tulee adoptoida hänet.
  • odottaa kunnes kaikki asiakirjat ovat valmiina, mutta tämä on aika hankalaa ja ongelmallista.
  1. Sijaissynnyttäjällä on heikko terveys.

Tulevien sijaissynnyttäjien terveyttä ei tarkasteta asianmukaisesti. Alkuperäisesti ohjelmaan pääsemiseksi naisten on käytävä läpi lääkärin tutkimus. Sen jälkeen lääkärit tekevät hyväksymislausunnon.

Tämän takia monet Suomen kansalaiset joutuvat lähtemään muihin maihin oman toiveen toteuttamiseksi

 Sijaissynnytys ja Suomen laki

 Tällä hetkellä sijaissynnytys ei ole kielletty Suomessa, muttei sitä ole säännelty lailla. Mitä tämä tarkoittaa?

Voi sanoa, että tämä tapahtuu puoliksi laillisesti.

Suomessa kaikki sijaissynnytykseen, ja avioliiton ulkopuolella synnyttäviin lasten alkuperäisyyteen liittyvät asiat ovat säännelty isyyslailla.

«Oma vieras äiti»

Kun sijaissynnyttäjä synnyttää geneettisesti vieraan lapsen ja viime hetkellä ei suostu luovuttamaan lasta, laki ei pysty puolustamaan bioloogisten vanhempien oikeuksia. Laki toimii periaatteen mukaan: “äiti on se, joka synnytti”

Ei ole ihmeellistä, että suurin osa hedelmättömiä pareja Suomesta valitsevat sijaissynnytyksen ohjelman toteuttamiseksi maan, jossa on lojaalimpi lainsäädäntö, esimerkiksi Ukrainassa.

Ukrainassa toteutetun sijaissynnytyksen edut

Ukraina on yksi harvoista maista, joissa sijaissynnytys on sallittu laillisesti ja siitä tuli yksi maailman suotuisimmista maista tämän tyyppisten ohjelmien toteuttamiseksi.

Miksi Ukraina on paras vaihtoehto sijaissynnytyksen toteuttamiseksi?

Ukrainassa sijaissynnytystä käytetään laillisesti ja avoimesti, sijaissynnyttäjien tietokantaan pääsevät naiset käyvät läpi vakavaa valintaa. Tarkistetaan heidän fyysistä terveyttä ja psyykkistä kuntoa.

Jos katsotaan hinta-laatu suhdetta, niin Ukrainaa voi pitää parhaana maana niille, jotka haluavat, että lapsensa kantaisi sijaissynnyttäjä.